Kontakt

Om SVT Media
I den här tjänsten finns pressmaterial för våra kommande program. Du kan hämta pressbilder, förhandstitta på program, hitta sändningstider m.m. Du hittar en guide till tjänsten här.


Registrering
Om du arbetar med svensk media och har ett återkommande behov av pressmaterial kan du själv ansöka om behörighet genom att klicka på "Ansök om access" högst upp i högra hörnet.


Kontakt
Marknadsdesken är stället dit media kan vända sig med frågor och intervjuförfrågningar. Du kan maila oss på marknadsdesken@svt.se eller ringa oss på 08-784 86 01. Om det gäller pressbilder är mailadressen samma men telefonnumret är 08-784 78 10.


Våra svarstider är vardagar kl. 09.00–17.00 med stängt för lunch kl. 12.00–13.00. Vid brådskande ärenden utanför svarstiderna, sök pressjouren via SVT:s växel på 08-784 00 00.


Försäljning
Om du vill köpa loss material att använda utanför marknadsföring, t.ex. ett arkivklipp till en dokumentärfilm eller en bildruta ur ett program till en bok, vänd dig till sales@svt.se. Om det rör bilder tagna av en stillbildsfotograf, vänd dig istället till TT – även för SVT:s bilder.


Upphovsrätt

Allt material i SVT Media – stillbilder, rörliga filmbilder, texter och filer - tillhör SVT. Materialet i SVT Media får endast användas för publicering i programpresenterande och/eller redaktionella sammanhang, dock enbart avseende SVT, SVT:s program och tjänster. För rörligt material som är nedladdningsbart gäller att klipp om maximalt 60 sekunder får publiceras och som längst under sju dagar, varefter det ska avpubliceras. Det är inte tillåtet att framställa och använda så kallade frysbilder ur materialet om detta inte är överenskommet med SVT.

Vid publicering av stillbilder från SVT Media ska fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel alltid anges. För de fall programmets producent är en annan än SVT ska även producenten anges.

Material som hämtas från SVT Media, eller nyttjanderättigheter till materialet, får inte vidareupplåtas. Detta innebär bland annat att materialet inte får publiceras på sociala medier. Annan användning än vad som anges i användarvillkoren kräver SVT:s godkännande i varje enskilt fall. För fullständiga användarvillkor, se "SVT – Användarvillkor" längst ned på sidan.